Χρήσιμες Διευθύνσεις  
   
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για χρήσιμες διευθύνσεις που αφορούν το Δημοτικό.
 

1.

Ελληνική Βικιπαίδεια
Η Wikipedia είναι μία δωρεάν εγκυκλοπαίδεια στο Internet, διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες. Ενημερώνεται διαρκώς χάρη στη συνεισφορά των μελών της. Οι αναγνώστες της μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της Ελληνικής έκδοσης.
 

2.

Αττικό Ζωολογικό πάρκο
Ο δικτυακός τόπος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα. Περιλαμβάνει χάρτη με φωτογραφίες και περιγραφές των ζώων που φιλοξενούνται στο πάρκο. Στην κατηγορία "παιδική γωνιά", τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν εικόνες πουλιών, χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι τους.
 

3.

Οίκαδε
Στον δικτυακό τόπο του Οικαδε τα παιδιά και οι νέοι γενικότερα, μπορούν να παίξουν online παιχνίδια, να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και τις ομορφιές της, τις ρίζες ελληνικών λέξεων κα.
 

4.

Η Βουλή για τα παιδιά
Ο δικτυακός τόπος της Βουλής για τα παιδιά. Περιέχει πληροφορίες για τη Βουλή, το Πολίτευμα, για τα προγράμματα επισκέψεων σχολείων και δεσμούς με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
 

5.

Netkids
Μία πύλη σχεδιασμένη για παιδιά. Περιλαμβάνει αφιερώματα σε ενδιαφέροντα θέματα, παιχνίδια, εκπαιδευτικά κουίζ, διαγωνισμούς. Σχεδιασμένο ελκυστικά αξιοποιεί την τεχνολογία δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον.
 

6.

e-child
Ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Αποτελείται από ιστοσελίδες που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά
 

7.

Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
Στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το μυρμήγκι Ηρακλής θα σας κάνει περιήγηση στη Μυρμηγκούπολη, θα σας ενημερώσει για τις φυσικές καταστροφές και θα σας βοηθήσει να παίξετε σχετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και να πάρετε το "Πτυχίο Πολιτικής Προστασίας".
 

8.

Παιδική Γωνιά
Ένας δικτυακός τόπος από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Περιλαμβάνει αφιερώματα σε ενδιαφέροντα θέματα, παιχνίδια, εκπαιδευτικά κουίζ, διαγωνισμούς. 
 

9.

Σχολικά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - ΣΠΠΕ
Στόχος του προγράμματος "Σχολικά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - ΣΠΠΕ" είναι η υποστήριξη Σχολικών Μονάδων για το σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων ΣΠΠΕ, βάσει των αρχών και της φιλοσοφίας της Π.Ε. και με την αξιοποίηση των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί κατά την υλοποίηση του ΕΠΕΑΕΚ Ι.
 

10.

Shield (Ασπίδα)
Το έργο Shield ασχολείται με τους φυσικούς κινδύνους και καταστροφές, όπως οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, τα ηφαίστεια, κτλ.. Είναι φυσικά φαινόμενα που χαρακτηρίζονται συνήθως από αρνητικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του. Παρ' όλα αυτά, η εμφάνισή τους μπορεί ορισμένες φορές να έχει και πολλά θετικά οικολογικά και άλλα πλεονεκτήματα.
 

11.

Η παιδική σελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε το κομμάτι αυτό της ιστοσελίδας ώστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να μάθουν διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να πάρουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.
 

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ

1.

Show me
Το Show.me.uk είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δικτυακός τόπος που ανήκει στο 24 Hour Museum. Ο τόπος περιέχει μια μεγάλη συλλογή από παιχνίδια και πηγές προερχόμενα από τα βρετανικά μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, οργανωμένα κατά γνωστικά αντικείμενα.
 

2.
Mamamedia
Ενας δικτυακός τόπος ειδικά σχεδιασμένος για παιδιά. Περιλαμβάνει προτάσεις δικτυακών πλοηγήσεων, κατασκευές και μουσικά παιχνίδια.
 
3.

Yahooligans
Μία μηχανή αναζήτησης σχεδιασμένη για παιδιά. Ασφαλής πλοήγηση με ζωντανά χρώματα, παιχνίδια, και προτάσεις δικτυακών τόπων.
 

4.
Nasakids
Ο δικτυακός τόπος της NASA που είναι αφιερωμένος στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το διαδραστικό περιβάλλον του καλεί τους μαθητές να ανακαλύψουν τα μυστήρια του σύμπαντος.
 
5.

BBC for schools
Συλλογή δραστηριοτήτων του BBC για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, κατηγοριοποιημένα κατά γνωστικό αντικείμενο όπως εικαστικά, γεωγραφία, λογοτεχνία , αριθμητική, μουσική, φυσικές επιστήμες, αλλά και κατά ηλικία.
 

6.

Nrich
Το nrich είναι ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Cambridge που έχει σα σκοπό να εμπλουτίσει -εμβαθύνει- τη μαθηματική γνώση σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Κάθε μήνα από το 1996 προσφέρει προβλήματα, παιχνίδια και υποστήριξη για τη διδασκαλία των Μαθηματικών αλλά και την ψυχαγωγία που μπορούν να προσφέρουν τα μαθηματικά. Μπορείτε να αναζητήσετε προβλήματα και εφαρμογές, συνήθως java, και στα προηγούμενα έτη. KS1 είναι Α και Β Δημοτικού, KS2 η ύλη στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
 

7.

The art zone, NGA Kids
Δικτυακός τόπος της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον (NGA) αφιερωμένος στα παιδιά με διαδραστικές εικαστικές δικτυακές εφαρμογές.
 

8.

Interactive Teaching Programmes
Τα Διαδραστικά Διδακτικά Προγράμματα (Interactive Teaching Programms) είναι μια συλλογή από 32 Flash εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διδασκαλία των μαθηματικών. Έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με διαδραστικό πίνακα, Interactive Whiteboard, αλλά παρ' όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με βιντεοπροβολέα ή ομαδική εργασία σε σταθμούς εργασίας. Για κάθε εφαρμογή υπάρχει βοήθεια και επεξηγηματικό κείμενο.
 

9.

ICT games
Το Ict games περιέχει περισσότερες από 70 μαθηματικές εφαρμογές ή παιχνίδια καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του ΔΕΠΠΣ ΜΑθηματικών του δημοτικού. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εγκατασταθεί το Flash player 6.
 

10.

Art Education and ArtEdventures
Ο δικτυακός τόπος Art Education and ArtEdventures έχει σα στόχο να βοηθήσει με δραστηριότητες και σχέδια τη δημιουργία, μελέτη,και διδασκαλία των εικαστικών. Προσφέρει και μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια.
 

11.

The United Nations Cyberschoolbus
Το Κυβερνοσχολικό λεωφορείο δημιουργήθηκε το 1996 με σκοπό να προσφέρει ένα δικτυακό εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης για την κατανόηση των διεθνών θεμάτων και των Ηνωμένων Εθνών. Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας δικτυακής εκπαιδευτικής παγκόσμιας κοινότητας, η δημιουργία project μέσω των οποίων οι μαθητές θα αντιληφθούν ότι μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην επίλυση των παγκοσμίων θεμάτων, να αποκτήσουν οι μαθητές γνώμη σχετικά με τα παγκόσμια θέματα αλλά και να δημιουργηθεί υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό με χαμηλό κόστος. Αξίζει να επισκεφτείτε το Infonations.

 

12. Vinz  et  Lou
Μία εξαιρετική διεύθυνση με εικονογραφημένες ιστορίες του Vinz  και της  αδερφής του Lou, οι οποίοι έγιναν ιντερ-ναύτες (!) και αντιμετωπίζουν  πολλούς κινδύνους κατά το σερφάρισμά τους στο διαδίκτυο. Με την υποστήριξη  του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  προγράμματος  Confiance.

 

  

ΕπικοινωνίαΠαρατηρήσειςΌροι ΧρήσηςΣτατιστικάΠεριεχόμεναΣτελέχωση